Pădure salvată de ONG-uri. Două organizaţii au obţinut în instanţă anularea acordului pentru defrişarea unei păduri

Data publicării:
170315 PADURE GORJ

Organizațiile de mediu salvează 130 de hectare de pădure în județul Gorj. Bankwatch și Greenpeace România au obținut în instanță anularea acordului de mediu pentru defrișarea pădurii unde ar fi urmat să se extindă cariera de lignit Pinoasa a Complexului Energetic Oltenia. Tribunalul București a anulat acordul pentru că a fost emis pentru defrișarea pădurii, fără a lua în calcul extinderea carierei de lignit, adevăratul proiect care duce la un impact asupra mediului. Decizia poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile

Cele 130 de hectare sunt în proprietatea Complexului Energetic Oltenia și urmau să fie defrișate pentru a extinde cariera de lignit Pinoasa din județul Gorj.

Bogdan Marica - reporter Digi24 Craiova: „Acordul de mediu era pentru defrișarea a 130 de hectare de pădure chiar aici, lângă Cariera Pinoasa. Magistrații au decis să îl anuleze pentru că a fost emis doar pentru defrișare, fără a se lua în calcul faptul că aceasta nu ar putea avea loc fără extinderea carierei de lignit".

Organizațiile de mediu au invocat faptul că extinderea carierei de lignit nu este evaluată și că acordul nu prevede măsuri de compensare a lucrărilor de defrișare.

Complexul Energetic Oltenia nu a dorit să comenteze hotărârea instanței, însă Agenția de Mediu Gorj a anunțat că va face recurs.

Pentru cei peste 150 de locuitori din satul Timișeni, situat lângă cariera de exploatare, pădurea din zonă este o adevărată gură de aer.

Până în prezent, organizațiile de mediu au obținut anularea a 27 de decizii de defrișare pe teritoriul României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri