Parcare subterană în Craiova. Lucrările vor începe peste două săptămâni

Data publicării:
100314 PARCARE 13

Craiova va avea o parcare subterană, cu peste 600 de locuri. Lucrările vor începe peste două săptămâni şi după cum promit autorităţile, în mai puţin de un an şi jumătate, şoferii îşi vor putea adăposti maşinile într-o parcare ultramodernă. În plus, pentru a încuraja folosirea autovehiculelor electrice, se vor instala staţii de încărcare pentru 240 de locuri de parcare. Întreaga investiţie ajunge la aproape 11 milioane de euro.

Chinul prin care trece un şofer în încercarea de a găsi un loc de parcare în centrul Craiova ar putea dispărea într-un an şi jumătate. Autorităţile vor amenaja o parcare chiar sub parcul din faţa Teatrului Naţional. Ideea unei parcări subterane îi încântă pe şoferi, nu neapărat şi locul ales.

„Îmi imaginam o parcare supraterană acolo, sub pod, mi-ar fi plăcut foarte mult să fie folosit locul de sub pod”, este de părere o craioveancă.

„Este un proiect foarte bun şi benefic pentru Craiova, pentru că sunt foarte multe maşini şi parcări puţini”, crede un localnic.

Peste 100.000 de maşini sunt înmatriculate în Craiova, iar locurile de parcare din centrul oraşului abia dacă ating 1 la sută din necesar. În lupta pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană, în centrul Craiovei ar trebui amenajate cel puţin 2.000 de locuri de parcare.

„În afara faptului că vom avea parcări, vor fi şi prize pentru alimentarea maşinilor ecologice, deasupra parcării va fi amenajat un părculeţ cu băncuţe, cu fântâni arteziene”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Arhitecţii nu văd cu ochi buni parcarea subterană. Chiar dacă peisajul va fi refăcut, cred că utilitatea nu va fi cea aşteptată, pentru că locurile nu vor fi gratuite.

„Trebuie să se gândească foarte bine, dacă facem parcarea asta şi cheltuim atâţia bani, să gândim pentru utilitate”, a spus Pavel Popescu, preşedintele Uniunii Arhitecţilor din România.

Din cele 619 locuri de parcare, 586 sunt pentru autoturisme şi 33 pentru motociclete. Proiectul în valoare de aproape 11 milioane de euro a fost suportat de Uniunea Europeană, iar Primăria participă cu o cofinanţare de 2 la sută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri