Parcul Romanescu, reabilitat după 100 de ani. Proiectul are o valoare de 11 milioane de euro.

Data publicării:
120115 reabilitare parc

Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, cel mai mare parc natural din estul Europei, va fi reabilitat pentru prima dată în cei peste 100 de ani trecuţi de la inaugurarea sa. Primăria a făcut un proiect european pentru a obţine banii necesari, 11 milioane de euro, şi speră ca zilele acestea să înceapă procedurile pentru selectarea firmei care va moderniza parcul.

În programul de reabilitare vor fi refăcute aleile, cascadele şi sistemul de iluminat. Totodată, va fi montat un sistem de irigare în tot parcul.

"Săptămâna viitoare vom demara licitația, va fi refăcut întreg parcul Romanescu, bijuteria Craiovei, cu care ne mândrim", a spus Lia OIguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova

"În primul rând seara nu este curent. Dacă vii seara nu este lumină".

"În alei în primul rând, ia uitați cum arată, dezastruos. Mobilierul parcului? Și astea trebuie, că uitați, sunt multe distruse".

În urma reabilitării, Parcul Nicolae Romanescu va beneficia și de un sistem de supraveghere video cu dispecerat, prin care va fi monitorizată întreaga activitate de aici.

Arhitecţii spun că reabilitarea este binevenită, însă, proiectul iniţial ar trebui păstrat, pentru că este unic. Proiectantul francez care l-a făcut a câştigat medalia de aur la expoziţia internaţională de la Paris din anul 1900. Început în 1901 şi finalizat în 1903, Parcul Romanescu este cel mai mare parc natural din estul Europei. Se întinde pe 100 de hectare.

Parcul cuprinde cea mai veche Grădină Zoologică din țară. Inaugurată în 1906, aici au putut fi admirate de-a lungul timpului, sute de specii de animale și păsări".

Parcul Romanescu din Craiova nu a fost reabilitat niciodată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri