Pista Aeroportului din Craiova are nevoie de reparaţii. Asfaltul a început să cedeze  

Data publicării:
190515 pista aeroport

Pista Aeroportului din Craiova are nevoie de reabilitare. Este veche de peste 50 de ani, iar asfaltul a început să cedeze sub greutatea avioanelor. Singura soluţie pe care o are Consiliul Judeţean este un proiect cu fonduri europene, care a fost deja aprobat, numai că prima licitaţie a fost ratată.  

După fiecare decolare şi aterizare, o echipă de angajaţi ai Aeroportului din Craiova verifică pistă pe care cele aproape 30 de tone ale unui avion o fisurează de fiecare dată.

Pista este apoi măturată, iar toate cioburile de asfalt şi pietricelele sunt aspirate cu un utilaj special.

Rămân însă denivelările care se simt chiar şi în avion.

Problemele de pe pistă nu numai că pot pune în pericol manevrele de aterizare şi decolare, dar limitează şi numărul de zboruri.

Consiliul Judeţean Dolj, administratorul aeroportului, a accesat un proiect european de 24 de milioane de euro pentru reabilitare pistei şi instalarea unui sistem nou de balizaj. Licitaţia de anul trecut a fost însă contestată şi anulată de unul dintre participanţi. A doua licitaţie este în faza de evaluare a ofertelor.

Pe Aeroportul din Craiova operează o singură companie lowcost, care a anunţat deja că îşi suspendă zborurile de la 1 iunie, pentru a permite începerea lucrărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri