Sari la conținut

Plata online, blocată. Craiovenii au la dispoziţie alte metode de efactuare a plăţilor  

Craiovenii nu-și vor putea plăti on-line taxele și impozitele locale în următoarea perioadă prin intermediul www.ghiseul.ro. Site-ul a fost blocat după ce un craiovean a pus poprire pe contul asociat site-ului pentru a-şi recupera 50.000 de lei pe care Primăria Craiova îi datora. Craiovenii au la dispoziţie alte metode de efactuare a plăţilor, însă unele ceva mai aglomerate

Problemele au început după ce Primăria Craiova a fost executată silit de o persoană fizică. Craioveanul încearcă să recupereze 50.000 de lei pe care primăria îi are să-i dea în schimbul unei proprietăţi. Judecătorii au decis ca municipalitatea să plătească daune pentru fiecare zi de întârziere a punerii în executare a hotărârii, iar persoana fizică și-a angajat un executor judecătoresc.

Banca ce câștigase licitația pentru administrarea contului primăriei, a acceptat să vireze toată suma aflată în cont la acel moment, 20.000 de lei, către executorul judecătoresc. Asta în ciuda opoziției primăriei care sustine ca banca a încălcat clauzele contractului semnat în 2013, în ceea ce priveşte sumele care se duc la bugetul se stat, asupra cărora nu se poate pune poprire.

În acest moment nu se ştie cănd se vor rezolva problemele. Între timp, craiovenii care vor să-și achite dările o pot face prin alte metode, cum ar fi plata la ghișeele unor alte bănci, plata prin internet banking, plata cu numerar la sediul Direcției de Impozite și Taxe, prin ordin de plată sau prin mandat poştal.