Pomeni pentru biserici. CJ Dolj a alocat 300.000 de lei pentru construirea unei Catedrale, în Craiova

Data publicării:
030415 pomeni biserici

Aleşii locali se întrec în a da pomeni bisericii. Consiliul Judeţean Dolj cotizează cu încă 300.000 de lei la construirea unei catedrale în Craiova. Şi nu sunt primii bani. Până acum, contribuţia Consiliului a ajuns la aproape 3 milioane de lei. La fel de generoşi au fost şi consilierii judeţeni din Olt care au aprobat ca 1,2 milioane de lei din bugetul pe 2015 să meargă la biserici, iar În Vâlcea, Consiliul Local a plătit facturile la utilităţi ale Arhiepiscopiei, în valoare de 80.000 de lei

În urmă cu 10 ani, în cel mai mare cartier al Olteniei, Craioviţa Nouă, a demarat construcţia unei catedrale. Când a început să prindă formă a uimit pe toată lumea prin dimensiuni, iar în ultima vreme şi prin costuri. Părerile celor care locuiesc în zonă sunt împărţite.

Întreg proiectul costă două milioane de euro. Construcţia a început în anul 2006 şi ar trebui finalizată cel târziu în 2016.

Preşedintele CJ Dolj spune că suma alocată nu este foarte mare, iar instituţia îşi permite acest lucru. Mai mult, la rectificarea bugetară, Mitropolia Oltenie ar putea primi încă o tranşă de bani.

În timp ce Consiliul Judeţean Dolj consideră oportună investiţia în biserici, în sudul judeţului şoferii îşi blesteamă zilele şi îşi distrug maşinile. Drumul judeţean 552 care leagă Craiova de Cetate are 70 de km şi le pune răbdarea la încercare în fiecare zi.

Reprezentanţii bisericii consideră normal ajutorul dat de aleşii locali. Şi viaţa spirituală a oamenilor e importantă. Cât s-a investit până acum în Catedrala din Craiova...

Anual, din bugetele locale se scurg sume importante către biserici. Consilierii judeţeni din Olt au aprobat ca anul acesta să contribuie cu peste 1 milion de lei la biserică. La începutul anului, Consiliul Local Vîlcea a plătit 80.000 de lei Arhiepiscopiei Vâlcea, contravaloarea utilităţilor. Şi Consiliul Local Craiova va trebui să decidă curând dacă va face o pomană bisericii. Mitropolia Olteniei a solicitat să primească, cu titlu gratuit, 3 ha de teren în oraş pentru a construi o nouă biserică şi un cimitir. După 1990, în România, s-au construit aproximativ 2.000 de biserici ortodoxe noi, conform Patriarhiei Române.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri