Port turistic la Corabia. Autorităţile speră ca în doi ani să primească primii turişti pe Dunăre

Data publicării:
180314 PORT

Oltenia va avea port turistic la Corabia. Faleza de promenadă, dar şi platforme pentru acostarea ambarcaţiunilor vor fi amenajate în cadrul proiectului finanţat în proporţie de 50 % din fonduri europene. Autorităţile speră ca în doi ani să primească şi primii turişti.

Proiectul, în valoare de aproximativ trei milioane de euro, a fost deja aprobat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Cofinanţarea va fi asigurată de Consiliul Judeţean Olt. Construcţia portului va începe până la sfârşitul acestui an.

La nici 10 minute de mers cu maşina se află Cetatea romană Sucidava. Cetatea va intra în reabilitare în acest an, iar lucrările vor costa peste 14 milioane de lei. În plus, ascunde un obiectiv unic în Europa: o fântână secretă construită la peste 20 de metri sub pământ.

„O să avem de vizitat fântâna secretă, o basilică, o termă romană, poarta de intrare, podul lui Constantin cel Mare, sunt destule obiective şi în plus şi un bust cu Popa Radu Şapcă”, spune Dumitru Sapcă, ghid turistic Cetatea Sucidava.

Autorităţile s-au gândit deja şi la un circuit turistic.

„Sperăm să le face un circuit turistic, turiştii vor vizita Cetatea Sucidava, se vor plimba pe Dunăre, vor merge pe partea bulgară, unde există Cetatea Ulpia Oescus, care este similară cetăţii Sucidava şi prin acest mod eu cred că turiştii îşi vor petrece clipe de neuitat în zona oraşului Corabia”, a spus Dan Olteanu, purtător de cuvânt al Primăriei Corabia.

Deşi în acest moment turiştii nu ar avea unde să stea, pentru că există puţine spaţii de cazare în Corabia, autorităţile sunt liniştite. Investitorii vor veni odată cu deschiderea portului.

„Vor veni şi investitori care să construiască pensiuni, câţiva dintre cetăţeni şi-au exprimat dorinţa de a investi în pensiuni pe malul Dunării”, a precizat Sorin Vlad, viceprimar Corabia.

Localnicii îşi pun mari speranţe în port, după ce fabricile, mândria oraşului din perioada comunistă, s-au închis.

Construcţia portului trebuie să se încheie la sfârşitul lui 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri