Privelişte asupra Craiovei, printre gunoaie. Zona nu a fost ecologizată niciodată, susţin localnicii din comună

Data publicării:
150415 gunoaie

Munţi de gunoaie la marginea Craiovei. Dealul Bucovăţului, renumit pentru priveliştea frumoasă pe care o oferă asupra oraşului, o zonă verde de relaxare ce este acum plină de gunoaie, iar mirosul este insuportabil. Zona nu a fost ecologizată niciodată, susţin localnicii din comună. Primarul spune că a fost verificată de Garda de mediu, dar inspectorii îl contrazic însă: nici măcar nu au primit nicio sesizare până acum. Un singur lucru este cert însă: nu s-a dat nicio amendă şi nimeni nu a fost tras la răspundere

Comuna Bucovăţ se află la mai puţin de 10 km de Craiova iar jumătate din localitate se întinde pe un deal de unde se poate vedea oraşul în întregime. Puţini mai trec însă pe acolo: în ultimii ani, dealul s-a transformat într-o groapă de gunoi.

Locul nu a fost ecologizat niciodată spun localnicii, iar mulţi, locuiesc acolo de cel puţin 40 de ani.

Comuna Bucovăţ cuprinde 5 sate şi numai 30 la sută dintre localnici au contract cu Serviciul de Salubritate. În aceste condiţii oamenii aruncă pe unde apucă. Iar dacă nu-i prind, autorităţile locale nu pot lua nicio măsură.

Dealul aparţine primăriei Bucovăţ iar legea spune că edilul ar trebui să îi amendeze pe oameni şi dacă nu reuşeşte să stopeze fenomenul, să sesizeze Garda de Mediu. Din acest punct de vedere, declaraţiile autorităţilor sunt însă contradictorii.

Abia acum, primăria a găsit soluţia: o să încerce să strângă gunoaiele pe deasupra, iar restul, va fi acoperit cu pământ. Edilul nu ştie însă când ar putea începe lucrările. În cazul în care cei care aruncă gunoiul vor fi prinşi, amenzile pot fi de până la 4 mii de lei pentru persoanele juridice şi până la o mie de lei pentru cele fizice.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri