Protest la Rm. Vâlcea. Mai mulţi consilieri PNL sunt nemulţumiţi de modul în care CJ împarte banii

Data publicării:
280314 PROTEST VALCEA

USL - de la iubire, la ură. Aşa s-ar traduce relaţia dintre PSD şi PNL în cadrul CJ Vâlcea. Şedinţa de astăzi a instituţiei a fost precedată de un protest al consilierilor PNL, nemulţumiţi de repartizarea fondurilor pentru primării. S-au aruncat acuze de o parte şi de alta, iar sala de şedinţă a fost un vulcan.

Sala de şedintă a fost un adevărat câmp de luptă pentru cele două partide. Primari, consilieri şi parlamentari PNL au protestat la unison şi au reclamat faptul că deşi primarii liberali sunt mai mulţi decât cei de la PDL şi PSD la un loc, primesc mai puţini bani. Majoritatea în Consiliul Judeţean Vâlcea este formată acum din PSD şi PDL, iar probleme au fost şi la vot.

În cele din urmă, în semn de protest faţă de ordinea de zi, membrii PNL au părăsit sala şi au lansat acuzaţii la adresa foştilor colegi de guvernare.

„Încă nu stă în pixul cuiva repartiţia fondurilor, ci criteriile, regulile, necesităţile, arieratele, cum spunea colegul meu Câlea, astăzi trebuie să stea la bază. Guvernul României, Fondul Monetar Internaţional ne-au impus nişte reguli pe care noi aici, la Vâlcea, şi se pare şi în alte judeţe din ţară, nu le respectam”, a declarat Bogdan Pistol, vicepreşedinte CJ Vâlcea.

„Este o înţelegere politică în vederea pregătirii campaniei electorale în care resursele financiare se alocă cu precădere către primarii PSD şi către primarii Partidului Democrat, printr-o înţelegere, noroc că e transparentă”, a spus Ludovic Orban.

Localitatea cu cele mai mari arierate din judeţ, Voineasa nu ar fi trebuit să primească niciun leu în urma şedinţei de astăzi. Aşa că primarul a rămas în sală pentru a îşi susţine cauza. A reuşit în cele din urmă o victorie de moral.

Acuzaţiile au curs însă şi în direcţie inversă. Conducerea Consiliului Judeţean spune că a respectat legea, iar repartizarea fondurilor s-a făcut pe criterii legale.

„Urmăresc numai lucruri personale, urmăresc numai caşcavalul, introducerea, probabil, a unor, mă rog, câştiguri în buzunarele lor sau ale partidului”, a spus Ion Câlea, preşedintele CJ Vâlcea.

Consilierii PSD şi PNL au spus că se aşteaptă ca astfel de dispute să mai aibă loc şi la următoarele şedinţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri