Raliu pe dealurile Bucovăţului. La start s-au aliniat zeci de maşini  

Data publicării:
290914 raliu

Zeci de împătimiţi ai curselor auto şi-au dat întâlnire pe dealurile Bucovăţului, lângă Craiova, pentru o întrecere de viteză în coastă. Traseul, unul foarte spectaculos, a atras participanţi din toată ţara, dornici să-şi etaleze îndemânarea la volan. Publicul a fost însă impresionat şi de maşinile aliniate la start, unele dintre cele mai scumpe de pe piaţă.

Alexandru Dăianu a venit din Târgu Jiu cu o maşină creaţie proprie, la care a muncit 2 ani şi a investit peste 10 mii de euro. Automobilul a atras imediat privirile tuturor şi a fost unul dintre cele mai rapide de pe traseu.

“E foarte greu, că eşti în contact direct cu aerul, vezi totul, sar pietricelele, vezi roţile cum se învârt, vezi cum se frânează, cum iese fum din ele şi e un lucru total nebişnuit”, a mărturisit concurentul.

La start s-au aliniat 41 de maşini. Ediţia din acest an a concursului de la Bucovăţ a fost deosebită şi prin faptul că au fost mai mulţi concurenţi din alte oraşe decât din Craiova. Pasionaţii de automobilism din Vâlcea, Bucureşti, Timişoara, Cluj, Lugoj şi Severin spun că nu contează distanţa şi banii investiţi pentru pregătirea maşinilor.

Nu au lipsit nici maşinile de lux în premieră pentru competiţia din Craiova. Ferrariul de 200 de mii de euro şi Porche Panamera de 120 de mii de euro venit de la Chişinău au fost admirate şi pentru aspect şi pentru rapiditatea la urcare.

Traseul de 2,2 km are şapte viraje de peste 90 de grade şi a solicitat maşinile la maxim.

“Cam toate sunt frumoase, o parte din ele sunt maşini care participă numai la raliuri şi sunt aduse aici pe platforme”, a precizat Eugenia Niţă, director ACR Dolj.

La final, concurenţii i-au invitat pe cei care doresc să facă un tur cu drifturi alături de ei pe scaunul din dreapta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri