Regele Mihai are bust la Craiova

Data publicării:
241114 BUST REGELE MIHAI

Statuia este amplasată în Piaţa Tricolorului, lângă Universitate, instituţie fondată în anul 1947, prin semnătura Suveranului. La dezvelirea bustului a participat Principele Radu. Iar sculptura a fost realizată de artistul Marcel Voinea.

''Vă transmit tuturor bucuria și mulțumirea Majestății Sale Regelui că de aici încolo va veghea simbolic asupra urbei, așa cum cu sufletul a făcut-o dintotdeauna de la momentul fondării acestor edificii și până astăzi.'', a spus Principele Radu Duda.

Sculptura a fost realizată de artistul Marcel Voinea, președintele Uniunii Artiștilor Plastici Filiala Craiova.

''Pentru mine a însemnat un vis împlinit pentru că eu de când am venit în Craiova am vrut să fac cel puțin două trei monumente pentru că eu am terminat Sculptura și nu orice sculptură, Sculptura monumentală.'', a precizat Marcel Voinea, sculptor.

La momentul festiv au fost prezente autorităţi locale dar şi simpli cetăţeni.

''Ne omagiem unul dintre înaintași, o figură ilustră care s-a preocupat foarte mult de ceea ce înseamnă tradiția locului, pentru că atunci când a semnat cele două decrete regale și a înființat două instituții de prestigiu ne-a lăsat nouă, urmașilor, lucruri cu care să ne mândrim.'', a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Municipiului Craiova.

Regele Mihai I deţine de anul trecut titlul de „Cetăţean de onoare" al Municipiului Craiova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri