Salarii din fonduri europene pentru tinerii absolvenţi

Data publicării:
050914 subventii

Locuri de muncă subvenționate pentru absolvenții din 2014. Intreprinderile mici și mijlocii din regiunea Sud-Vest Oltenia vor avea alocate 5 milioane de euro din fonduri europene pentru a crea noi locuri de muncă pentru tinerii absolvenți de liceu sau facultate cu sau fără diplomă. Programul acoperă şi cheltuielile salariale pentru posturile nou-înfiinţate.

Mihaela are 24 de ani şi este în căutarea unui loc de muncă. Tânăra a absolvit Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova.

Îmi doresc să îmi găsesc un loc de muncă în acest domeniu şi îmi este foarte greu, pentru că pe piaţa muncii, pe platformele de joburi online, posturile tip entry level sunt foarte puţine, majoritatea caută persoane cu minim un an experienţă”, spune tânăra.

Ca Mihaela sunt alte sute de absolvenţi. “Este foarte greu să obţinem un loc de muncă, dorindu-ne să lucrăm foarte mulţi dintre noi în domeniu”, a spus Alina Ionescu, absolvent.

O şansă le-a fost acordată de o companie din Craiova, care le-a chemat la un interviu în ideea că se vor înscrie în schema de ajutor minimis.

“Noi am aplicat pentru această schemă de minimis, din dorinţa de a angaja doi tineri absolvenţi de tineri superioare, promoţia 2014, care să ne ajute să dezvoltam un birou pentru aplicaţii în domeniul fondurilor europene”, a spus Ruslan Oprescu, director companie.

Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Craiova va gestiona 5 milioane de euro alocate pentru regiunea Sud-Vest Oltenia. Banii sunt suficienți, conform estimărilor, pentru 600 de IMM-uri și peste 800 de angajați. Condițiile sunt însă ca tânărul absolvent care aplică pentru un loc de muncă să nu mai fi lucrat deloc, iar pentru angajator să păstreze locul de muncă și în situația în care nu va fi mulțumit de un angajat. Cel care i-ar lua locul trebuie să fie tot absolvent de studii medii sau superioare din anul 2014.

“Angajatorii pot angaja, în funcție de tipul IMM-ului, un anumit număr de persoane și anume pentru microîntreprinderi pot angaja maxim 3 persoane în acest program, pentru întreprinderi mici, maxim 7, şi pentru întreprinderi mijlocii, maxim 15”, a precizat Radu Ghinea, șeful OTIMM Craiova

Salariul net pentru un absolvent cu studii medii este 900 lei şi de 1.300 lei pentru un absolvent de studii superioare. Locul de muncă nou înființat va fi subvenționat pe o perioadă de minim 6 luni și maxim un an. Programul este deja funcțional, iar tinerii care sunt eligibili, dar și firmele care vor să participe trebuie doar să aplice online pe site-ul Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri