„Şcoala Altfel” nu este altfel pentru toţi elevii din Craiova

Data publicării:
090414 scoala altfel

„Şcoala Altfel” nu este la fel pentru toţi. Elevii mai mai multor clase din Craiova nu au parte de vizite şi deplasări aşa cum fac colegii lor. Dascălii spun că nu este obligatoriu acest lucru. Mai mult, consideră o piedică dosarele stufoase pe care trebuie să le întocmească pentru a scoate elevii în afara incintei şcolare.

Mulţi părinţi şi bunici sunt nedumeriţi de faptul că odraslele lor nu au parte de acţiuni în afara unităţii de învăţământ, în cadrul săptămânii „Şcoala altfel”. Elevii au avut activităţi extracuriculare, dar care s-au desfăşurat în sălile de curs.

Cadrele didactice care nu au programat vizite sau deplasări în diverse locuri în afara şcolii spun că planul pentru această săptămână a fost discutat şi aprobat de către părinţi. S-a stabilit astfel ca elevii să aibă parte de diverse acţiuni în clase. Unii dascăli consideră şi că actele necesare pentru o deplasare sunt prea multe şi cu cerinţe exagerate.

„Proces verbal cu Protecţia Muncii semnat de copii şi tabel cu semnătura părinţilor că sunt de acord pentru a merge copiii într-o deplasare cu mijloc de transport ori în comun ori închiriat. Problema nu este semnătura, problema este că e foarte greu să aduni părinţii”, a spus Mariana Ungureanu, învăţătoare.

„Şcoala Altfel nu presupune numai ieşiri neapărat la filme, în parc sau ieşiri în afara şcolii, ci pur şi simplu nu se desfăşoară cursuri, dar se fac diverse activităţi”, a precizat Alina Peţa, directorul Şcolii 39 Craiova.

Inspectoratul Şcolar spune că hârtiile pentru organizarea unei deplasări trebuie făcute din timp, iar cei care rămân în clase pot avea şi ei parte de activităţi interesante.

„Este obligatoriu a se respecta nişte paşi în această procedură, trebuie elaborat un dosar, care să cuprindă în principal documente care reflectă acordul părinţilor şi care pun accent pe securitatea şi sănătatea elevilor”, a spus Mihăiţă Stoica, purtător de cuvânt ISJ Dolj.

Cadrele didactice spun că în anumite clase, elevii au situaţii materiale precare, iar părinţii nu pot suporta costurile pentru deplasarea şi biletele de intrare la instituţiile care pot fi vizitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri