Sediul nou pentru Judecătoria Bechet a fost lăsat de izbelişte în timp ce mii de oameni din sudul judeţului fac naveta pentru a merge la procese

Data publicării:
170614 JUDECATORIE SEDIU

O clădire nouă în care primăria Bechet a investit peste 800 de mii de lei a fost lăsată de izbelişte. Imobilul trebuia să găzduiască noul sediu al Judecătoriei Bechet, însă în momentul în care clădirea a fost gata, Ministerul Justiţiei a decis să nu mai deschidă o nouă instanţă în orăşelul de pe malul Dunării. Astfel, clădirea a intrat în degradare din cauza lucrărilor de proastă calitate, dar şi a faptului că nu a fost folosită, iar mii de oameni au continuat să facă naveta în Craiova pentru a merge la procese.

Judecătoria Bechet a luat naştere în acte în 1999. Guvernul a decis atunci prin ordonanţă de urgenţă să înfiinţeze o judecătorie în micul oraş dunărean, pentru a prelua 11 localităţi din circumscripţia Judecătoriei Craiova. Pentru că sediul oferit de primăria Bechet era impropriu desfăşurării proceselor, proiectul a fost blocat. Abia în 2009, fostul primar din localitate s-a gândit să construiscă un sediu nou, în centrul oraşului. Recepţia lucrării a avut loc în 2011, la doar câteva luni după ce Ministerul Justiţiei a decis desfiinţarea oficială a Judecătoriei Bechet.

''Ca şi idee a fost bună, calitatea lucrării a fost rea. S-a întâmplat ceva cu acoperişul. A curs înăuntru şi a fost într-o stare deplorabilă. Acum pentru reabilitare sunt în jur de 700, 800 de milioane lei vechi.'', a declarat Adrian Glăvan, viceprimarul oraşului Bechet.

''Să fie judecătorie aici că să nu mai cheltuim bani până la oraş, la Craiova.'', a spus un localnic.

''Este special construită ca să funcţioneze pentru un bazin de 70.000 sau 80.000 de oameni.'', a povestit altul.

''Dacă ar da-o în folosinţă nu s-ar mai duce lumea până la Craiova, comunele astea care sunt aici.'', a spus un alt localnic.

Noua instanţă ar fi putut prelua aproape 8.000 de dosare care, în prezent, ajung pe masa magistraţilor Judecătoriei Craiova, ceea ce înseamnă aproximativ 30% din volumul de muncă.

Dacă în Bechet s-ar înfiinţa o judecătorie, peste 70.000 de doljeni din 11 localităţi nu ar mai străbate 80 de kilometri până la Craiova pentru a-şi căuta dreptatea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri