Sisteme performante pentru propulsia tramvaielor

Data publicării:
060614 PROPULSIE TRAMVAIE

După firmele care au reuşit să reînvie producţia de locomotive şi rame de tren electrice, o altă societate din Craiova se afirmă în domeniul tramvaielor. Un grup de proiectanţi şi ingineri pasionaţi au reuşit să creeze noi siteme performante şi economice pentru propulsia tramvaielor. Inovaţiile lor au fost deja primite cu mult interes de regia de transport din Craiova cât şi de cea din Bucureşti.

Firma din Craiova specializată în echipamente electronice de putere a pornit la drum în 1996. Acum, 5 asociaţi, foşti colegi la ICMET Craiova, pot spune că au reuşit să creeze un nume. Echipamentele inovatoare create în urma unor cercetări şi proiecte începute în 2012 au intrat în atenţia regiilor de transport care administrează parcuri de tramvaie. Un produs de vârf este sistemul de acţionare a tramvaielor cu motoare asincrone şi convertizoare de frecvenţă. A fost testat şi este o reuşită.

Sistemul aduce o economie de 30% la consumul de curent al unui tramvai iar preţul este cu 40-50% mai mic decât cel al produselor similare din Europa. RAT din Bucureşti l-a testat 2 luni iar cei de acolo par hotărâţi să-l folosească pentru modernizarea parcului de 800 de tramvaie.

Şi regia de transport din Craiova a dotat 10 tramvaie cu echipamente electronice performante care aduc randamente net superioare.

Firma din Bănie se bucură în ultimii ani de succes pe piaţa externă în special datorită unui contract de furnizare de echipamente de aer condiţionat pentru tramvaie, metrouri şi trenuri. Acestea sunt produse sub licenţa unui producător austriac.

Regia de Transport din Craiova s-a arătat interesată de echipamentele de aer condiţionat pentru a dota mijloacele de transport în comun din Bănie. Firma a reuşit să producă în urma unui proiect şi un sistem performant de încălzire prin inducţie destinat industriei metalurgice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri