SLATINA. Încă o amânare pentru Vâlcov şi Prina. DNA a cerut documente suplimentare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Data publicării:
valcov 2

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, a ajuns astăzi, din nou, în faţa magistraţilor. El s-a prezentat la Tribunalul Olt unde magistraţii judecă o cerere a DNA de redeschidere a unui dosar de corupţie în care apar numele fostului primar al Slatinei, Minel Prina, dar şi al preşedintelui şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Olt. Şi astăzi termenul a fost amânat pentru că procurorii au cerut documente suplimentare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Minel Prina s-a prezentat la Tribunalul Olt în cârje pentru că a fost operat la picior.

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, a venit la Tribunalul Olt pentru a treia oară luna aceasta. La scurt timp după Vâlcov, a sosit în cârje şi Minel Prina, fostul primar al Slatinei, cel pe care Vâlcov l-a susţinut la câştigarea funcţiei de primar.

În total, sunt 9 persoane vizate de anchetă. De la termen au lipsit şeful CJ Olt, Paul Stănescu şi vicepreşedintele Marius Oprescu, fiind reprezentaţi de avocaţi. Cei 2 foşti primari şi încă 2 oameni de afaceri din Slatina nu au stat mai mult de 10 minute în sala de judecată.

Procurorii nu au explicat, oficial, de ce sunt învinuiţi demnitarii însă, potrivit unor surse judiciare, dosarul închis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are la bază o plângere care vizează finanţarea ilegală a clubului de fotbal FC Olt de către Consiliul Judeţean, contracte supraevaluate ale Companiei de Apă Olt, precum şi concesionarea activităţii de îngrijire a spaţiilor verzi din Slatina. Printre cei citaţi se numără şi Andra Bărbulescu, soţia deputatului PSD, Daniel Bărbulescu, apropiat al lui Darius Vâlcov. În 2014, Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie a respins plângerea care îi viza pe cei 9 inculpaţi.

Aceasta este a treia amânare de judecare a redeschiderii dosarului. La primele două termene, s-a amânat pentru că nu s-au prezentat toţi cei vizaţi de anchetă şi nici apărătorii lor.

Următorul termen a fost fixat de instanţă pentru joi, 27 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri