Soluţii de „reveneală”. Oltenii se refac după mesele de Crăciun cu zeamă de varză

Data publicării:
291214 remedii mahmureala

Remedii împotriva mahmurelii: zeamă de varză la ţară, o zi petrecută în jacuzzi la oraş. Dacă orăşenii îşi revin după zile întregi de mese copioase la spa şi la înot, la sate, oamenii se dreg cu zeamă de varză şi ciorbă de potroace. Într-un fel sau altul, cu toţii vor să fie din nou în formă pentru a petrece în noaptea de Revelion.

Dumitru Craioveanu pregăteşte de când se ştie câte două butoie cu varză în fiecare iarnă. Astfel are sarmalele asigurate de sărbători, dar şi preţioasa zeamă de varză, care, spune el, este aur curat după o noapte de petrecere.

Şi în tot satul Palilula din Dolj remediul recunoscut de toţi localnicii pentru mahmureală este acelaşi.

La oraş, meniul a fost acelaşi, recunosc oamenii. Băutură şi multă carne de porc.

„Încercăm să dăm din calorii jos, din grăsimi, că am mâncat multă carne”, spune un bărbat venit la jacuzzi.

Pentru a nu repeta şi de Revelion stările de rău provocate de mesele copioase, medicii recomandă să evităm excesele de orice fel. Iar persoanele cu probleme de sănătate cu atât mai mult trebuie să fie atente la alimentaţie.

„Trebuie să îşi respecte foarte strict tratamentul prescris de către medic, de asemenea dieta prescrisă. Nu trebuie să facă niciun fel de exces”, a precizat Cristiana Geormăneanu, medic

La toate problemele legate de mâncatul şi băutul în exces, în zilele următoare se va adaugă şi temperatura foarte scăzută, care solicită de asemenea organismul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri