Stagii de practică la Ford. Patru facultăţi au primit autoturisme şi motoare pentru studiu

Data publicării:
170314 FORD

Studenţii din din Craiova vor beneficia de stagii de practică la uzina Ford, în baza unui parteneriat între Universitatea din Craiova şi Ford România. Colaborarea a început anul trecut, când 40 de studenţi au absolvit stagii de formare, iar facultăţile au primit mai multe autoturisme şi motoare pentru studiu.

Conducerile Universităţii din Craiova şi Ford România au semnat parteneriatul strategic de colaborare început încă de anul trecut. Constructorul de autoturisme din Bănie s-a angajat astfel să susţină stagii de formare pentru studenţii a patru facultăţi: Mecanică, Inginerie Electrică, Automatică şi Ştiinţe Economice. Dacă Ford îşi doreşte astfel să contribuie la formarea viitorilor specialişti, cadrele didactice ale Universităţii au responsabilitatea de a remodela programele de învăţământ pentru a răspunde actualelor cerinţe.

„De ce facem asta? Vedem o situaţie prin care ambele părţi au de câştigat. Pentru că aşa cum probabil ştiţi, suntem de părere că industria de automobile va creşte în această parte a Europei şi în mod special în România”, a precizat Jan Gijsen, preşedintele Ford România.

„Este foarte important ca Universitatea să îşi adapteze oferta educaţională în raport de necesităţile pieţei muncii şi trecem printr-un astfel de proces pe care l-am început în urmă cu 2 ani”, a spus Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova.

Ford România a donat anul trecut trei vehicule B-MAX şi două motoare EcoBoost Facultăţii de Mecanică, iar acum au mai fost donate 2 motoare Facultaţii de Inginerie Electrică.

Programele de internship au fost benefice nu numai pentru studenţii din domeniile tehnice. La Ford se pot perfecţiona şi cei care studiază domeniile economic şi financiar.

Ford intenţionează să aloce specialişti din cadrul firmei care să contribuie la dezvoltarea curriculară şi la remodelarea programelor actuale ȋn concordanţă cu cerinţele pieţei muncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri