Un turist polonez a murit în Masivul Godeanu. Bărbatul a căzut cu motocicleta într-o râpă

Data publicării:
190914 TURIST MORT

Un turist polonez şi-a găsit sfârşitul într-o râpă din Masivul Godeanu. Victima se afla cu un prieten în vacanţă. Au oprit să facă o fotografie, dar din cauza neatenţiei, bărbatul a făcut o manevră greşită şi a căzut cu tot cu motocicletă în prăpastie. Salvamontiştii l-au recuperat din râpă după mai bine de o oră.  

Prietenul care îl însoţea pe bărbatul în vârstă de 38 de ani a sunat imediat la 112. Au ajuns pe munte şi medici, şi salvamontişti, însă nu s-a mai putut face nimic pentru el.

Am ajuns la locul solicitării. Din păcate, pacientul era decedat de cel puţin 2-3 ore”, spune Dan Vâlceanu, medic SJA Gorj.

Turiştii s-au aventurat pe unul dintre cele mai frumoase trasee montane din ţară, Izvoarele Cernei, din Masivul Godeanu. La o altitudine de peste 2000 de metri, intervenţia salvamontiştilor au fost una dificilă.

A căzut într-o prăpastie de aproximativ o sută de metri şi a fost nevoie de dispozitive speciale, tărgi, corzi şi alte mijloace prin care se extrag persoanele din abrupt”, a spus Cosmin Stefurac, salvator montan.

Autorităţile au luat legătura cu ambasada Poloniei din România, pentru a anunţa familia bărbatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri