A doua probă la Bacalaureat. Absolvenţii de liceu au dat examen la matematică şi la istorie

Data publicării:
proba bac

Ca de fiecare dată, în faţa centrului de examen, părinţii au aşteaptat, ore bune, mai emoţionaţi decât tinerii care susţin examenul.

"Dă la istorie. Sper să fie bine, să nu fi uitat" a spus o mămică.

După o oră şi jumătate elevii au început să iasă din sălile de examen, bucuroşi că de data aceasta subiectele au fost uşoare.

"Au fost destul de simple. La subiectul doi am avut o matrice, la subiectul unu şi la subiectul doi polinom. Destul de simplu. Accesibil" a declarat un tânăr.

"Duminică am fost la biserică. Cred că majoritatea se duc acolo. Pe mine mă ajută să merg la biserică" a declarat o altă tânără.

După probă, absolvenţii au rămas în faţa şcolii nu să vorbească despre subiecte de la examen, ci pentru a-şi etala ultimele achiziţii în materie de haine, genţi ori telefoane mobile.

Cei care nu au venit însoţiţi de părinţi au fost aşteptaţi de prieteni, la volanul maşinilor de lux.

Chiar dacă mai au de dat un examen, tinerii sunt deja cu gândul la mare.

La aceasta proba s-au înscris 3.606 de absolvenţi de liceu. 200 dintre ei nu s-au prezentat la examen, iar un tânăr a fost eliminat pentru fraudă.

Mioara Enache - inspector şcolar ISJ Galaţi: "Un elev eliminat pentru că a fost găsit cu un hand's free. Am avut o problemă la Liceul Calistrat Hogaş, din Tecuci, cu o feţiţă căreia i s-a făcut rău."

Vineri, absolvenţii de liceu vor suţine ultima probă, cea la alegere. Notele vor fi afişate pe 7 iulie până la ora 12 şi tot în aceeaşi zi, până la ora 16 vor putea fi depuse contestaţiile.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri