Adeverinţe în loc de diplome

Data publicării:
elevi bac2

Aproape 4.000 de tineri gălăţeni care au absolvit licelul şi au promovat examenul maturităţii în sesiunile de vară şi toamnă de anul trecut nu au intrat nici până acum în posesia diplomelor de Bacalaureat.

Aceste documente au ajuns la Inspectoratul Şcolar zilele trecute şi vor fi distribuite unităţilor de învăţământ. Cu toate acestea, absolvenţii nu vor intra chiar atât de repede în posesia diplomelor.

Diamanta Bulai, inspector general adjunct ISJ Galaţi„Urmează o perioadă în care ele trebuie scrise, se reîntorc la ISJ pentru a fi aplicat timbrul sec, după care se reîntorc la şcoli."

După toate aceste etape, tinerii vor putea să se ducă la liceele unde au învăţat pentru a-şi ridica diplomele.

Diamanta Bulai, inspector general adjunct ISJ Galaţi: „Cei care au promovat examenul anul trecut vor fi invitaţi să ridice aceste diplome. Cred că va fi o perioadă relativ scurtă şi până la începutul lunii februarie toată lumea ar trebui să vină să-şi ridice diplomele de Bacalaureat."

Pentru ca absolvenţii să se poată înscrie la o facultate, unităţile de învăţământ au eliberat adeverinţe valabile 12 luni, în anii anteriori acestea având termen doar 15 zile. Acestea au fost valabile şi pentru tinerii care au aplicat la o facultate în străinătate.

Diamanta Bulai, inspector general adjunct ISJ Galaţi: Acolo unde au mai fost probleme s-a purtat o corespondenţă între unitatea şcolară sau s-a discutat şi nu au fost probleme. Elevii s-au putut înscrie şi sunt acum studenţi în diferite ţări din Uniunea Europeană."

În schimb, atestatele profesionale pentru absolvenţii liceelor tehnologice nu au sosit nici până acum.

Întârzierea diplomelor de Bacalaureat şi a atestatelor profesionale s-a produs din cauză că Ministerul Educaţiei a oprit colaborarea cu firma care se ocupa de realizarea documentelor, după ce procurorii anticorupţie au cercetat modul în care compania privată a primit, după 1990, dreptul exclusiv de a furniza diplomele şcolare şi universitare.

În acest moment diplomele sunt realizate de către stat, prin Imprimeria Naţională.

Redactor: Mihaela Brazdeş

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri