Anchetă la maternitatea Spitalului de Urgenţă

Data publicării:
lyme spital

De câteva zile, o echipă a Ministerului Sănătăţii se află la spitalul judeţean din Galaţi. O simplă anchetă în cazul unui bebeluş mort s-a transformat într-un coşmar pentru reprezentanţii unităţii sanitare.

Şi naşterea unui alt copil pe data de 22 octombrie a intrat în atenţia anchetatorilor.

Lucica Grigorică - purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Galaţi: "Un nou născut, născut pe cale naturală, şi care are serioase probleme cerebrale şi o hipoxie după naştere. Care este transferat în momentul de faţă la Spitalul de Pediatrie".

Dacă săptămâna trecută se credea că este doar un caz medical nefericit, ancheta Ministerului vizează un posibil malpraxis. Cele patru kilograme ale pruncului au făcut ca naşterea să fie dificilă. Nou născutul, o fată, s-a ales cu mai multe leziuni la creier care acum îi pun în pericol viaţa.

Dorel Firescu - director medical Spitalul de Urgenţă Galaţi: "O naştere pe cale naturală dificilă, având ca urmare un traumatism obstetrical cu un cefal hematom biparietal, o paralizie de membru superior stâng, o hipoxie perinatală".

Transferul către Spitalul de Pediatrie s-a crezut a fi salvator pentru fetiţă. Din păcate, starea de sănătate s-a agravat în foarte scurt timp.

Geta Badiu - director medical Spitalul de Pediatrie: "Cu stare generală extrem de gravă, cu sindrom convulsiv, deşi era sub tratament anticonvulsivant, motiv pentru care a necesitat creşterea dozelor. Probabil, extragerea în timpul naşterii să fi fost mai dificilă şi atunci se poate întâmpla şi aşa ceva".

Toate actele şi fişele medicale sunt verificate în acest moment.

Paraschiva Vintilă - reprezentant Consiliul Judeţean Galaţi: "Se pare că va rămâne cu sechele definitive. Acolo într-adevăr s-ar putea să fie vorba despre un eventual malpraxis. Cazul a fost trimis la Bucureşti".

Părinţii fetei nou-născute sunt în stare de şoc. Tatăl susţine că nu au fost anunţaţi imediat că fata lor are grave probleme în urma naşterii.

Nelu Flutur - tatăl copilului: "Am ştiut ce probleme are, de fapt a doua zi ne-au spus cam ce probleme are şi..."

Comisia venită de la Minister va da verdictul în cele două cazuri. Unul dintre copii este mort acum, iar celălalt se zbate să traiască într-un spital din Bucureşti.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri