ANL-uri, scoase la vânzare. În Galaţi sunt peste 800 de locuinţe ANL

Data publicării:
ANL

Valentin Bejan locuieşte într-un apartament ANL din decembrie 2006. Stă împreună cu familia, iar veniturile lunare sunt mult prea mici pentru a-şi putea acoperi toate cheltuielile de întreţinere. Şi-ar dori să cumpere apartamentul în care locuieşte pentru că a crescut foarte mult chiria în ultima perioadă.

Valentin Bejan, locatar ANL: „Am plecat de la 570 de mii pe lună şi am ajuns la 2 milioane 300,3 milioane chiria, doar chiria, fără întreţinere, fără nimic. Salariile n-au mai crescut de 6-7 ani de zile. Preţurile se ridică mereu."

Pe lângă Valentin, mai sunt şi alţi locatari care şi-ar dori să cumpere apartamentele în care stau acum cu chirie.

„Cât plătesc chiria mai adaug puţin şi normal că aş vrea să fie al meu apartamentul, decât să plătesc chirie." a declarat un locatar ANL.

 „Aş dori să cumpăr apartamentul în care locuiesc. Dacă se ia în calcul ca această chirie să fie în contul apartamentului, ar fi totul în regulă." spune un alt locatar.

Autorităţile gălăţene intenţionează să scoată la vânzare apartamentele ANL, dar nu în viitorul apropiat.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primărie Galaţi: „Vom stabili care este preţul acestor apartamente, după ce în prealabil se va face măsurarea suprafeţelor şi vom şti exact câţi metri pătraţi are fiecare apartament şi la ce valoare de piaţă poate fi vândut acesta."

Primăria Galaţi are, însă, în plan şi construirea unor locuiţe sociale noi.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Galaţi: „Este vorba despre două cartere sociale. Unul care se va construi în Micro 17 şi un pe Drumul Viilor. Proiecte sociale care odată finalizate vor însuma un număr de peste 1200 de unităţi de cazare."

În acest moment, în Galaţi sunt peste 800 de apartamente ANL, repartizate în patru cartiere.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri