Apă caldă doar pentru cine semnează cu Calorgal 

Data publicării:
internat fara apa

Doar 305 asociaţii de proprietari din cele 670 au acceptat să semneze contractele cu noua societate Calorgal. Din acest motiv, mai puţin de 40.000 de apartamente vor primi apă caldă menajeră, urmând ca restul blocurilor să fie blindate.

Anunţul a fost făcut de primarul Marius Stan în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "E firesc şi e logic. Atâta timp cât nu ai un contract, refuzi să semnezi un contract este culmea ca eu să te oblig Primărie ia de aici şi consumă că de plătit o să plătească cine, primarul sau consiliu".

Tot în cadrul şedinţei, aleşii locali au aprobat preţul pe care vor trebui să-l plătească gălăţenii pentru o gigacalorie, respectiv 240 de lei. Asta înseamnă că faţă de iarna trecută preţul gigacaloriei va fi cu 40 de lei mai mare.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "A fost 200, am făcut-o în iarnă pe o perioadă temporară tocmai având greutatea sistemului şi am vrut să încurajăm plata. Lucru care nu s-a realizat şi atunci ne-am dat seama că e cazul să revenim la preţul iniţial, urmând ca noi să suportăm o subvenţie mărită de la 240 la 420 de lei. Asta înseamnă 180 de lei".

Consilierii au mai adoptat un amendament prin care obligă fiecare asociaţie de proprietari care va semna un contract cu Calorgal, să plătească o factură în avans.

De la 1 aprilie Galaţiul a rămas fără apă caldă şi fără căldură dupa ce Romgaz a sistat agentul termic către Electrocentrale din caua datoriilor. Municipalitatea a anunţat că începand cu 16 iulie se va relua furnizarea apei calde către populaţie.

reporter: Cornelia Mazilu
operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri