Apa folosită de pompieri la incendii, contorizată

Data publicării:
incendiu

Două apometre au fost montate deja în sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, astfel încât să existe o evidenţă clară asupra apei consumate şi să nu mai fie trecute anumite pierderi din sistem în contul Inspectoratului.

Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi: "Probabil e o soluţie a celor de Apă Canal pentru a contoriza consumul şi a minimaliza eventuale pierderi cu care erau încărcaţi pompierii. S-a luat această măsură, probabil, din cauza situaţiei din oraş cu pierderile de apă, cu rău platnicii".

Până să se monteze apometrele, Consiliul Local trebuia să plătească o factură estimativă, în funcţie de numărul de intervenţii ale pompierilor şi cantitatea de apă folosită. Acum se va şti clar ce cantitate de apă trebuie plătită.

Cornelia Arnăutu, purtător de cuvânt Apă Canal: "Trebuia cumva defalcat consumul să ştim exact cât se foloseşte pentru ei, consumul lor intern al ISU, ceea ce e şi normal să folosească şi ce folosesc pentru încărcarea cisternelor, al autospecialelor". 

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Este o plată pe care o facem în baza legii de organizare şi funcţionare a Serviciului de stingere a incendiilor, dar şi a unui regulament care stipulează modul în care se organizează serviciile de utiltăţi publice". 

Pentru apa consumată la intervenţiile pentru stingerea incendiilor în primele şase luni ale acestui an, Consiliul Local a plătit societăţii Apă Canal o factură de 1.300 de lei.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri