Autobuzele din Olanda, pe trasee

Data publicării:
auto olanda-1

Autobuzele au fost achiţionate la mâna a doua din Olanda. Reînnoirea parcului auto cu cele 20 de maşini reprezintă un plus pentru transportul în comun, au anunțat reprezentanții Transurb.

Genica Totolici, director SC Transurb Galaţi: „Ne trebuiau şi alte autobuze cu care să putem să funcţionăm, ca să putem să efectuăm toate traseele pe care le avem date sub licenţă."

Reprezentanţii Transurb, dar şi autorităţile au în plan achiziţionarea mai multor mijloace de transport pentru a înlocui autobuzele vechi.

Genica Totolici, director SC Transurb Galaţi: „Urmează ca anul viitor, aşa cum a fost trecut în startegia de transport urban a Primăriei, să mai achiziţionăm 14 troleibuze şi 40 de autobuze noi."

Doar 45 % dintre maşinile din parcul auto Transurb se încadrează în durata normală de funcţionare. În ultimii şase ani au fost achiziționate doar autobuze second hand, din Olanda.

Genica Totolici, director SC Transurb Galaţi: Parcul este foarte învechit, deci nu putem să spunem că avem un parc nou. Şi autobuzele din 2008 care au fost achiziţionate, şi ele au deja 6 ani de zile, deci nu mai putem să spunen că avem nici măcar autobuze noi."

Pe 23 noiembrie, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, societatea Transurb va organiza o licitaţie pentru achiziţionarea altor 20 de autobuze destinate transportului public de călători în municipiul Galaţi.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri