Băieţii de la Phoenix depăşesc aşteptările

Data publicării:
phoenix-1

Phoenix Galaţi întrece deja toate aşteptările în Grupa 7-12 a Ligii Naţionale de baschet masculin. Sportivii antrenaţi de Florin Nini au obţinut în weekend cea de-a treia victorie consecutivă, 88-86 în faţa mult mai experimentaţilor jucători de la BCMU Piteşti. Phoenix a condus încă de la început şi a avut chiar şi 16 puncte avans. Piteştenii au recuperat treptat din diferenţă şi chiar au trecut în avantaj cu 30 de secunde înainte de finalul partidei, însă Phoenix a revenit la conducere imediat prin coşul reuşit de Milos Bojovic. Cu două secunde înainte de final, oaspeţii au ratat un ultim atac, iar Phoenix a gestionat perfect ultimele secunde ale meciului, reuşind să mai înscrie o dată de la linia de aruncări libere.

Alexandru Ziguli, antrenor BCMU Piteşti: "Felicitări echipei din Galaţi. Dacă privim în ansamblu au fost mai buni decât noi şi au câştigat în cele din urmă. Am avut şi noi şansele noastre, dar nu le-am fructificat".

Yaroslav Lemyk, jucător Phoenix Galaţi: "Era un joc foarte important pentru noi; cu această victorie suntem în proporţie de 99 la sută în play-off. Acum mai avem nevoie doar de două victorii din şapte meciuri. Deja am făcut istorie pentru club".

Florin Nini, antrenor Phoenix Galaţi: "E o victorie mare, nu neapărat prin prisma rezultatului. Era de aşteptat să ne batem cu echipa din Piteşti care, individual, ne este superioară, însă astăzi noi am arătat ca o echipă, toţi am fost o singură inimă, atât cei din teren cât şi sala, ceea ce a contat foarte mult".

Aflată deja pe loc de play-off, Phoenix poate visa chiar la primul loc în Grupa 7-12, însă pentru aceasta are nevoie de victorie miercuri pe terenul celor de la Dinamo Bucureşti.

Florin Nini, antrenor Phoenix Galaţi: "Nu ne erijăm acum într-o mare echipă, ne ducem să ne facem în continuare jocul nostru, trebuie să rămânem în continuare modeşti, serioşi, luptători şi, la sfârşitul meciului, să fim bucuroşi şi transpiraţi".

Partida dintre Dinamo şi Phoenix este programată miercuri, de la ora 20:00.

reporter: Marius Ţuca

operator: Luigi David

Foto: Sorin Pană

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri