Bătălia mărţişoarelor vechi şi noi

Data publicării:
martisoaree hm

Agitaţie mare în zona Tiglina în acest weekend, acolo unde tarabele erau pline cu mărţişoare.

Oferta pentru gălăţeni cuprindea atât mărţişoarele tradiţionale, cât şi unele noi, confecţionate manual, din diverse materiale.

Flutur Alina face mărţişoare handmade de trei ani, iar de cele care se află acum la taraba ei s-a apucat în vara anului trecut.

Alina Flutur, artist handmade: "Sunt din mai multe materiale, fetru, fimo, quiling, chiar şi paste făinoase şi tot ce am putut inventa".

S-a apucat de lucrul cu mărţişoarele din momentul în care a intrat în concediu de creştere a copilului. Recunoaşte însă că în acest an vânzările au fost mult mai scăzute.

Alina Flutur, artist handmade: "Anul trecut chiar a fost mult mai bine ca anul ăsta. Anul ăsta nu ne-a lăsat vremea".

De vânzări mult mai scăzute se plâng şi comercianţii de mărţişoare tradiţionale, pe care, spun ei, le mai cumpără doar cei de vârsta a treia.

"Sunt bătrânii care le iau pe cele tradiţionale care ştiu de potcoavă, de coşar, le mai spun la tineri de cele tradiţionale şi mă întreabă ce înseamnă şi le mai explic, acum ce să facem, mergem înainte" spune un comerciant.

Gusturile gălăţenilor sunt împărţite.

"Tradiţionale, findcă sunt mai frumoase şi mai semnificative, zic eu" spune un cumpărător.

"Am luat cu zodii la noră, fiică, nepoată, soţie şi flori. Le-am personalizat" spune alt gălăţean.

Iar comericanţii de flori se plâng şi ei de cele mai scăzute vânzări din ultimii ani. În acest an au fost 99 de comercianţi care au primit autorizaţie de la Primărie pentru vânzarea mărţişoarelor.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri