Bijuteriile handmade, afaceri de succes

Data publicării:
hand made

Elena Gheorghe a fost opt ani director economic la o firmă din Galați.

A renunţat la jobul ei după ce stresul și volumul mare de muncă au făcut-o să intre în depresie.

Elena Gheorghe Cuciuc, artist handmade: "Am făcut bijuterii ca şi terapie. Am făcut terapie prin culoare, prin simţul tactil, puneam mâna pe pietre, pe cristale, deja îmi dădea o senzaţie foarte plăcută, liniştitoare, relaxantă. Şi am decis, încetul cu încetul, să renunţ la postul pe care îl aveam în aceea instituţie şi să mă ocup de handmade, pentru a-mi salva tot".

A constatat cu mirare că banii din salariul de la fostul loc de muncă îi poate face rapid cu ajutorul bijuteriilor handmade.

Elena Gheorghe Cuciuc, artist handmade: "Cei mai ieftin sunt cerceluşii din murano pe inox, de exemplu. Ar fi opt lei perechea. Iar cel mai scump cred că un set de 150 de lei, un set de cristale swarovski".

Procesul de creaţie diferă de la bijuterie la bijuterie. Recunoaşte că handmade înseamnă în primul rând creaţie, o permanentă căutare şi informare, dar și pasiune.

La fel crede şi Miruna Drăguşin. Tânăra în vârstă de 34 de ani, absolventă a Facultății de Arte, face zilnic cursuri de pictură cu zeci de copii din Galaţi. În timpul liber, acordă atenţie unei pasiuni speciale, colierele handmade.

Miruna Drăguşin, artist handmade: "Pietrele semipreţioase sunt benefice şi îmi place combinaţia, o armonizare între materiale, dantelă şi voal".

A reuşit astfel să-şi mai rotunjească veniturile cu 600, 700 de lei pe lună.

Afacerile handmade merg cel mai bine de sărbători, atunci când multă lume oferă cadouri unicat celor dragi.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Liviu Hagiu 

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri