BRĂILA. Bunea Stancu nu renunţă la funcție

Data publicării:
bunea stancu 1

Preşedintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, nu renunţă la fotoliul din Consiliul Judeţean Brăila. El a contestat ordinul prefectului judeţului Brăila, Vasilica Vîlcu, privind revocarea sa din funcţie.

Potrivit portalului Tribunalului Brăila, contestaţia acestuia a fost înregistrată pe 4 decembrie și conform legii, judecătorii brăileni trebuie să se pronunţe în cel mult 30 de zile.

Vasilica Vîlcu - prefectul judeţului Brăila: "Dat fiind faptul că au expirat cele 10 zile în care domnul Gheorghe Bunea Stancu avea dreptul să conteste ordinul prefectului de revocare din funcţie, astăzi ne-am adresat Tribunalului Brăila pentru a obţine date oficiale în acest sens, urmând ca la primirea răspunsului să fie adoptate măsurile legale în consecinţă".

Dacă şeful suspendat al CJ Brăila nu ar fi contestat decizia Prefecturii, ordinul devenea definitiv şi s-ar fi demarat procedurile pentru organizarea alegerilor anticipate. În acest caz, dispoziția Prefecturii a fost emisă de prefectul judeţului Brăila pe 26 noiembrie, la câteva zile după ce instituţia a analizat informarea ANI în privinţa grefei emise de către Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie în dosarul "Sportul".

Potrivit ANI, şeful Consiliului Judeţean Brăila a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese şi a săvârşit "infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie".

Asta după ce a semnat contracte de asociere cu două cluburi sportive controlate de firme unde este acţionar majoritar.

Conform aceleiaşi surse, din data de 31 august 2012, Stancu a semnat contractele de asociere între instituţia pe care o conducea cu Clubul de Fotbal Brăila și Asociaţia Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila.

În acest fel a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei. La ora actuală Stancu este judecat de Tribunalul Vrancea.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator imagine: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri