BRĂILA. Din arest la domiciliu, în arest preventiv

Data publicării:
medici arestati-1

Medicul Cristinel Andreicuţ, preşedinta Comsiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din Brăila a primit săptămâna trecută măsura arestului la domiciului.

Procurorii au contestat decizia magistraţilor, iar marţi ar fi trebuit ca medicul să fie adus, din nou, în faţa intanţei. Numai că judecătorii au uitat să o citeze.

Vasile Micu - avocat: "Organul de poliţie însărcinat cu supravegherea nu a primit o adresa pentru a o prezenta în faţa instanţei".

O zi mai târziu, procedura a fost îndeplinită, iar judecătorii au admis cererea procurorilor şi au decis încarcerearea doctoriţei Cristinel Andreicuţ pentru următoarele 22 de zile. Femeia a fost prinsă în flagrant când lua 1.250 de lei de la diferiţi pacienţi.

În schimb, şefa serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă, Ana Boală şi subalterna ei, Rodica Ţone care se aflau în arest preventiv, au cerut judecarea lor în stare de liberate. Chiar dacă şi-au recunoscut faptele în faţa judecătorilor, aceştia au decis ca doctoriţele să râmână în spatele gratiilor.

Conform procurorilor DNA ele ar fi luat mită de la peste 150 de persoane în ultimele două luni. Totul pentru a întocmi dosare medicale fictive pentru pensionare pe caz de boală.

Daniel Prunău - avocat"S-a recunoscut o vinovăţie în forma acceptării anumitor sume de bani sau atenţii care au fost lăsate. Deci nu e vorba de pretindere în niciun caz. Au fost acceptate deşi dumnealor susţin că au fost insistente şi că nu au fost solicitate".

Între timp, la Spitalul Judeţean Brăila a fost declanşată o anchetă internă la secţia de Neurologie. Sunt vizaţi medicii care au colaborat cu cele trei doctoriţe arestate preventiv. Vor fi verificate actele întocmite în ultimii doi ani.

Alina Neacşu - director medical Spitalul Judeţean Brăila: "Scopul acestei comisii, aşa cum v-am spus, este evaluarea activităţii în ultimii doi ani. Dar şi stabilirea unor măsuri şi a unor reguli în ceea ce priveşte evoluţia ulterioară în acest subiect. Evaluarea activităţii sectorului de neurologie. Sectorul unde activează medicii al căror nume a apărut în presă în urma rechizitoriului DNA".

Pe lângă cele trei cadre medicale arestate preventiv mai sunt cercetate alte 24 de persoane pentru dare de mită. Este vorba despre pacienţi care au dat bani, sume cuprinse între 50 şi 300 de lei, pentru a le fi întomite acte medicale false.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri