BRĂILA. Farmacia spitalului, cea mai păzită instituţie

Data publicării:
camere farmacie

Lovitura la stocul de medicamente al spitalului a fost dată în noaptea de 28 decembrie, anul trecut. Atunci când, potrivit medicilor, din farmacia unităţii spitaliceşti ar fi dispărut aproape 300 de flacoane cu tratament chimioterapeutic de ultimă generaţie.

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Din stocul de medicamente furate fac parte 184 de flacoane de Avastin, 16 doze de Herceptin, 41 de cutii cu Nivestim şi tot atâtea cutii cu Torisel. Toate aceste medicamente trebuiau să asigure necesarul de citostatice bolnavilor de cancer, pentru o lună şi jumătate."

dr.Alina Neacşu - purtător de cuvânt SJU Brăila: "Vreau să menţionez că în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila stocul de citostatice este absolut refăcut, astfel încât, pacienţii nu suferă niciun moment în urma acestei întâmplări nefericite."

Dacă înainte de dispariţia citostaticelor, farmacia nu dispunea de niciun sistem de supraveghere, acum depozitul spitalului este împăzit de camere video, securizat cu gratii de fier şi păzit non-stop de gardieni.

Cu toate acestea, pacienţii spitalului nu cred că noul sistem de supraveghere îi va ţine departe pe hoţii de medicamente.

Procurorii care anchetează acest caz spun că deţin la dosar informaţii pentru prinderea hoţilor.

Gheorghe Velea - procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila: „În prezent se efectuează activităţi de identificarea autorilor, existând un cerc de suspecţi."

Medicamentele furate sunt introduse şi omologate în România în 2014 şi sunt considerate revoluţionare. Potrivit medicilor, la Brăila, aproape 2.500 de pacienţi beneficiază anual de tratament gratuit în cadrul Programului Naţional de Oncologie.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri