BRĂILA. Mită pentru certificat de persoană cu handicap

Data publicării:
perchezitii

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi au făcut percheziţii la sediul Serviciului de Medicină a Muncii din Brăila pentru găsirea și ridicarea unor documente, a unor sume importante de bani și a calculatoarelor folosite de personalul medical implicat în săvărşirea acestor ilegalităţi. 

La sediul DNA Galaţi au fost aduse pentru audieri două asistente şi trei medici. Mai mult, în curtea instituţiei se află 20 de persoane care au fost chemate de acasă, de către procurori. Oamenii nu ştiu în ce calitate au fost chemaţi, cert este că toţi încasează pensie de boală.

Ana Boală, şefa Serviciului este suspectată că, în anul 2013, ar fi semnat 73 de dosare pentru acordarea pensiei de handicap, deşi beneficiarii nu îndeplineau condiţiile legale.

Astfel, în 2013, Casa Judeţeană de Pensii Brăila a retras drepturile băneşti pentru un număr de 73 de persoane pe fondul identificării acestor falsuri.

Potrivit aceloraşi surse, procurorii au dovezi că în 2014, medicii de la acest Serviciu au întocmit 60 de dosare de pensionare fără semnăturile obligatorii ale tuturor funcţionarilor, fără expertiza psihopedagogilor şi fără biletele de externare din spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri