BRĂILA. Olimpicii brăileni, răsplătiţi de autorităţi

Data publicării:
LICEU

Elevii distinşi au venit de la olimpiade cu 5 medalii de aur, 8 de argint, 16 de bronz şi numeroase premii I, II şi III. Luciana Craioveanu şi Robert Ciupitu sunt doi artişti ai Liceului de Artă "Hariclea Darclee" care au obţinut câte un loc pe podium la Olimpiada Naţională de Arta actorului. Tinerii de 18 ani mărturisesc că în spatele acestor premii sunt zeci de ore petrecute în sala de repetiţii.

Luciana Craioveanu, elev la Liceul de Artă „H. Darclee": "Sunt convinsă că se putea şi mai mult, dar fiind prima olimpiadă au fost emoţiile foarte mari. De pregătit m-am pregătit cu vreo lună înainte, destul de intens în ultimul timp."

Robert Ciupitu, elev Liceul de Artă „H. Darclee": "Chestia asta o faci din plăcere şi nu sunt nişte ore pe care ţi le propui. Sunt nişte ore pe care nici nu le simţi când trec."

Pe lângă elevii brăileni vor fi premiate şi cadrele didactice, fară de care elevii spun că nu ar fi ajuns aşa departe.

Zane Jarcu, profesor Liceul de Artă „H. Darclee": "Este loc de mai bine aşa cum îmi place mie să spun, ei ştiu lucrul ăsta şi întotdeauna sper să încerce să se autodepăşească."

Premiile acordate au fost aprobate prin Hotărâre de Consiliu Local și Hotărâre de Consiliu Județean, în ședință extraordinară, fiecare instituție alocând câte 116.800 lei, respectiv 107.200 lei din buget, pentru premierea rezultatelor excepționale obținute de elevii brăileni.

Aurel Simionescu, primar Brăila: "Cred că este o recompensă binemeritată pentru munca lor şi îşi simt apreciată munca şi rezultatele de către administraţia locală."

Olimpicii provin din 14 unităţi de învățământ din Brăila, bursele alocate acestora fiind de 1.600 de lei pentru locul III, 3.200 lei pentru locul II, 4.800 lei pentru locul I şi 9.600 lei pentru olimpicii internaţionali. Autorităţile locale au decis abia în 2012 să acorde granturi unităţilor de învăţământ cu rezultate deosebite la olimpiade, iar din 2013 s-a luat decizia premierii odată cu elevii şi a cadrelor didactice preparatoare.

Reporter Ana-Maria Dobre
operator Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri