BRĂILA. Portul militar cu porţile deschise

Data publicării:
sterlizare animale

Sute de brăileni au participat la activităţile organizate la Portul militar de la Vărsătura la sfârşitul săptămânii trecute. Vizita a început la standurile special amenajate, unde a fost expusă tehnica militară din dotare.

Tunurile de pe navele de luptă au fost principala atracţie. Brăilenii s-au aşezat rând pe rând la comanda acestora.

Şi în camerele de comandă a navelor a fost aglomeraţie, vizitatorii fiind foarte interesaţi de cum se manevrează vapoarele.

„De fiecare dată de Ziua Marinei văd cum trag, cum trec pe Dunăre, dar niciodată nu le-am văzut din interior" a spus un brăilean.

„Aici vezi de fapt că e mult mai dur, nu este o viaţă uşoară pe o navă militară" a spus un brăilean.

Copiii au fost cei mai entuziasmaţi și s-au bucureat de tot ce au văzut la bordul navelor de luptă.

„De ce ai venit tu astăzi aici. Să văd vapoarele. Ce ţi-a plăcut ţie cel mai mult din tot ce ai văzut astăzi? Armele de pe vapoare" a spus un copil.

comandor Cornel Rogozan, şeful Serviciului Fluvial al Comandamentului Flotei Brăila: „Ne-am bucura foarte mult să ne urmeze paşii. Meseria de marinar este o meserie frumoasă. Nu este uşoară, dar este frumoasă şi sperăm dintre copiii care ne-au vizitat să-i avem ca militari, ca şi cadre în viitorii ani în Forţele Navale Fluviale."

Evenimentul face parte din manifesttările organizate cu prilejul Zilei Marinei Române, care este sărbătorită pe 15 august. Anul acesta se împlinesc 155 de ani de la crearea Marinei Militare moderne de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

reporter: Mihaela Brazdeş
operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri