BRĂILA. Rochie decorată cu petale de trandafiri

Data publicării:
rochie trandafiri

Ana-Maria Dobre-reporter Digi 24: "Anul acesta, creatorii de modă propun ținute vestimentare inspirate din natură, și cum altfel ar trebui să fie o rochie ca să-i lase pe toți cu gura căscată, dacă nu din flori".

Pentru această creație, cu aplicații din trandafiri naturali, designerul brăilean a lucrat timp de 20 de ore. Manual, a prins de material petală, lângă petală, până când totul a ieșit așa cum și-a dorit.

Raluca Constantin- designer vestimentar Brăila: "Ideea rochiței a pornit de la un cadou pe care l-am primit din partea soțului. A fost o plăcută surpriză de ziua îndrăgostiților și mi-am dorit foarte mult să valorific acești trandafiri, indiferent dacă rochița se va usca, cred că o rămână pentru totdeauna, în sufletul meu".

Raluca are 27 de ani. Nu a absolvit o școală în domeniu, dar pasiunea pentru design vestimentar a moștenit-o din familie.

Maria Ilie-mama designerului vestimentar: "Raluca de când s-a născut, cred că s-a născut cu foarfecul în mână, asta a fost impresia noastră. Ea n-avea păpușele, n-avea tractorașe cum au alți copii. Foarfeca și materialul".

Specialiştii apreciază ideea creatoarei de modă şi spun că inedita ținută are un caracter poetic și pune în evidență feminitatea celei care o poartă.

Manole Constantin-profesor de design Liceul de Artă „H. Darclee": "Lucrarea pe care mi-ați prezentat-o este o surpriză. Și ce poate să fie mai frumos în chipul unei domnișoare, decât asocierea ei cu florile".

Pentru unele brăilence, creația Ralucăi este o adevărată operă de artă pe care ar cumpăra-o fără să stea pe gânduri.

"Aș cumpăra-o pentru fetița mea. Aş da pe ea câteva milioane" spune o localnică.

"O idee foarte originală, nu știu, n-am mai auzit până acum așa ceva" declară altă brăileancă.

Raluca Constantin este convinsă că o rochie confecționată din flori naturale nu va da niciodată greș la un eveniment festiv și intenționează ca anul acesta să confecționeze cât mai multe ținute de acest gen.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri