BRĂILA. S-a prăbuşit asfaltul sub roţile unui tir

Data publicării:
cracter braila

Vineri, înainte de lăsarea serii, zeci de apeluri la 112 alertau autorităţile că într-un cartier intens circulat din Brăila s-a produs o avarie la conduca de apă. Incidentul a provocat surparea străzii şi formarea unei gropi cu o adâncime de trei metri.

Mihai Chiriţă- director CUP „Dunărea" Brăila: "A avut loc o creştere de presiune care a dus, în zona respectivă, datorită şi vechimii conductei, pe o distanţă de 20, 20 şi ceva de metri, la şase avarii, una lângă alta".

Angajaţii companiei de apă au schimbat conducta spartă, însă nu garantează că problemele în zonă s-au încheiat definitiv.

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Deşi au trecut mai bine de patru zile de când a fost sesizată problema, se pare că locatarii străzii Graţiei nu vor scăpa prea curând de craterul din asfalt. Şi asta pentru că investigaţiile la conducta de apă încă nu s-au încheiat".

Directorul companiei de apă nu exclude posibilitatea unei erori a angajaţilor care nu ar fi verificat presiunea apei, dar nici problemele la reţeau de canalizare a oraşului.

Mihai Chiriţă- director CUP „Dunărea" Brăila: "Bănuiala noastră este că, acea tasare şi dispariţie a pământului din zona avariei se datorează reţelei de canalizare din zonă, de aceea eu am dispus să nu astupăm, ci să continuăm investigaţiile, să verificăm şi conducta de canalizare".

Localnicii spun că remedierea acestei probleme durează prea mult.

"A venit o maşină mare, a vrut să facă la dreapta, a pus o frână pe spate şi în acel moment roata din stânga s-a lăsat un pic pe spate" spune un localnic.

"Bucăţi, bucăţi au început să cadă, e conducata probabil veche a oraşului. Ei n-au schimbat-o şi uite! Ne-au lăsat aşa" povesteşte alt brăilean.

Oamenii spun că în zonă au loc frecvent avarii la conduca de apă sau la sistemul de canalizare.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri