BRĂILA. S-au sfinţit apele

Data publicării:
boboteaza br

Ceremonialul religios a fost oficiat de IPS Casian Crăciun-Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Echipaţi cu peturi pentru rude şi vecini, brăilenii s-au aşezat la cozi încă de la primele ore ale dimineţii pentru a fi siguri că nu pleacă acasă fără apă sfinţită.

"Am luat apă sfinţită pentru mai multe persoane. Am stat mult la coadă, vreo două ore" a spus un credincios.

"Este apă tămăduitoare şi e foarte, foarte bună de vindecat boli, de mântuire, de a fi mai bun" declară alt brăilean.

După ce s-au asigurat că au apă pentru tot restul anului, credincioşii au aşteptat momentul recuperării sfintei crunci din apele îngheţate ale Dunării. Înainte de a se arunca în fluviu cei cinci brăileni au fost consultaţi de către medici.

dr. Viorica Uscatu - manager SAJ Brăila: "Au fost controlaţi iniţial, i-am găsit sănătoşi din punct de vedere medical şi văd că au trecut cu bine şi de riscurile la care ar fi putut fi supuşi".

Câştigătorul a fost brăileanul Andrei Nechita, un tânăr în vârstă de 31 de ani. Este prima dată când sare în apă şi spune că intenţionează să facă o tradiţie din recuperarea Sfintei Cruci în Ziua de Bobotează.

Tânărul a lucrat mai mulţi ani în străinătate, s-a întors acasă şi spune că nu intenţionează să mai plece. Este fericit că a prins crucea pe care o va păstra ca să-i aducă noroc.

Andrei Nechita: "Am venit din Italia, m-am oprit la Braşov, m-am trezit dimineaţă şi am plecat special să iau crucea de la Brăila. O să o ţin, nu o vând".

IPS Casian Crăciun-Arhiepiscopul Dunării de Jos: "Boboteaza la Brăila s-a arătat ca o adevărată binecuvântare şi bucurie prin aceea că Andrei, tânăr care a lucrat până acum în Italia, este cel care a pescuit crucea şi ne-a spus că va veni să lucreze tot aşa de bine şi în Brăila".

Anul acesta, toţi cei cinci înotători care au înfruntat apa foarte rece a Dunării au primit bani din partea Arhiepiscopiei, iar câştigătorul a fost recompensat şi de către primăria Brăila.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri