BRĂILA. Ultima zi de vacanță, la iarbă verde

Data publicării:
picnic gratar

Brăilenii şi-au petrecut zilele de 1, 2 şi 3 mai la iarbă verde.

"Pentru ultima zi de vacanță ..noroc! Și un nou început de muncă cu bucurie și sănătate și mult spor la toată lumea" urează un brăilean.

După ce au încins grătarele și au pus berea la rece, petrecăreţii au condimentat atmosfera cu jocuri de cărți sau de table pentru a-și face poftă de mâncare.

"Am fugit din Galați la Brăila. E mai bine. E mai curat" spune un gălăţean.

"Facem un mic grătar. În aer liber, zilele acestea au fost cam nepotrivite și acum am prins o vreme mai frumoasă" explică un brăilean.

Așa se face că în zona de picnic de lângă Lacu Sărat, s-au aprins sâmbătă, zeci de grătare, luminișurile din pădure au fost invadate de pături, corturi și umbreluțe colorate.

Acesta este singurul loc amenjat de autorități pentru o ieșire la iarbă verde. Aici, municipalitatea a pus la dipoziție brăilenilor şase grătare, patru toalete ecologice şi o cisternă de apă potabilă.

"Am venit aici să mă simt bine și să respir aer curat. Ne distrăm și noi puțin, profităm de ultimile zile din vacanță" spune un localnic.

Și pentru ca totul să fie ca la carte, angajații firmelor de salubritate au patrulat zona de picnic, pentru a se asigura că nu rămân resturi menajere în mijlocul naturii, așa cum se întâmplă de obicei.

Ionel Ghinea- angajat serviciu de salubritate Brăila: "Păzesc grătarele, curățenie, tot. Avem apă, avem pubele, saci la pomi. Numai lumea să nu mai lase gunoiul la voia întâmplării".

Numai în ziua de 1 mai, angajatul societăţii de salubritate spune că a adunat din pădure 30 de saci cu resturi menajere pe care amatorii de picnic le-au lăsat în urma lor.

Reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri