BRĂILA. Zguduiți de traficul greu ca de cutremur

Data publicării:
tir strada br

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Poluare fonică, poluare a mediului și trepidații permanente. Asta reclamă 30 de familii de pe strada Carantinei, oameni care se plâng că zeci de cutremure îi sperie zilnic și le zguduie casele din temelii".

Oamenii spun că problema este mai veche și că în ultimii patru ani au făcut zeci de petiții și sesizări către primărie în care au solicitat devierea traficului greu pe o altă rută sau limitarea vitezei. Cu toate acestea situaţia nu s-a schimbat.

Doru Agache - locatar: "Zilnic avem probleme. Casele se zguduie oricât ar fi de grele, pereții se crapă, lucrurile se mișcă în casă".

Stela Târsână - locatar: "Zici că-i cutremur. De exemplu de la 02:00 - 03:00 noaptea, cel puțin nici noaptea nu ne lasă. Hai, ziua că-i traficul mai intens așa, dar și noaptea. Zgomotul e ca de cutremur".

Daniel Popescu - locatar: "Acceptăm o soluție de compromis cu indicatoare de viteză care s-au instalat, dar s-au instalat prost pentru că viteza minimă pentru un tir au pus-o la 30 de km /h, ceea ce e o viteză destul de mare. Viteza ar fi trebuit să fie una de șantier de 5km /h".

Autorităţile spun că în zonă trebuie montate indicatoare rutiere de limitare a vitezei și să se facă investiții în infrastructură.

Alexandru Dănăilă - viceprimarul municipiului Brăila: "Strada Carantinei este singura stradă în zonă care poate face legătura cu traficul greu din zona industrială, cu ieșirea din oraș. Camioanele mari și tirurile n-au voie să depășească 30 de km la oră, astfel încât să se reducă disconfortul cetățenilor din zonă, iar în următoarea perioadă, în cel mai scurt timp, vom vedea care sunt posibilitățile, o să fie o propunere, cel puțin din partea mea, pentru reabilitarea în integralitate a acestei străzi".

Aşadar, pe strada Carantinei vor trece, în continuare, camioane cu marfă, iar reprezentanții Serviciului Rutier spun că au mâinile legate.

Cosmin Șerbănescu - insp.princ. Poliția Rutieră Brăila: "Cu siguranță se pot găsi soluții, dar este problema administratorului drumului public, care, în cazul de față, este primăria municipiului Brăila. Deci dacă administratorul drumului are o reacție..noi așteptăm o propunere, înțelegeți?"

Concluzia?

Doru Agache- locatar al străzii Carantina: "Ne-am adresat primariei degeaba!"

reporter: Ana-Maria Dobre

operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri