Bugetul municipiului a fost votat

Data publicării:
buget

La sfârşitul săptămânii trecute consilierii locali şi-au dat votul pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli. Pentru anul în curs, municipalitatea are la dispoziţie un buget de 355 de milioane de lei pentru funcţionare şi 171 milioane de lei pentru dezvoltare. Chiar dacă multe proiecte sunt rămase de anul trecut, primarul Marius Stan se declară mulţumit de bugetul pe care îl are la dispoziţie.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Eu zic că e un buget echilibrat. Nu putem comenta că e prost sau bun. Faptul că avem o sumă consistentă pentru dezvolatare e un lucru important. Acum vorbim de proiecte care sunt în curs de execuţie şi proiecte care sunt deja licitate. Asta e foarte bine."

Cel mai important proiect este studiul de fezabilitate pentru tunel, în valoare de 5,4 milioane de euro.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Este cel mai important pe care îl avem pentru Galaţi. Este salvarea Galaţiului. Dacă se demonstrează în urma studiului de fezabilitate că noi suntem nişte nebuni şi că podul este cel mai... Să se facă pod, dar să se facă ceva, că peste 25 se vând numai iluzii."

Singurul proiect care a stârnit discuţii în Consiliul Local a vizat finanţarea pasarelei pietonale de la Spitalul Judeţean, obiectiv promis de Marius Stan încă de anul trecut. Dacă iniţial se vorbea de o finanţare în valoare de un milion de euro, după lungi discuţii între consilieri s-a optat pentru alocarea a doar 50.000 de lei, de la capitolul "străzi".

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri