BUZĂU. Incendiu devastator în judeţul Buzău

Data publicării:
incendiu buzau

Alarma s-a dat joi după amiază în jurul orei 15. Cinci autospeciale cu 40 de pompieri s-au deplasat la faţa locului. Pompierii au fost ajutati de poliţişti, de reprezentanţi de la Ocolul Silvic Buzău, dar şi de voluntarii din localitate. În total, 85 de persoane.

plt. major George Creţu, purtător de cuvânt ISU Buzău: „Intervenţia a fost dificilă din cauza vântului puternic şi zonei greu accesibile. S-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare. În urma incendiului au rezultat o victimă decedată şi un rănit."

O femeie de 65 de ani a decedat, iar soţul acesteia a fost preluat de Ambulanţă şi transportat la Spitalul de Arşi din capitală cu răni grave. Din spusele vecinilor chiar ei au fost cei care au provocat incendiul, după ce au dat foc la o grămadă de frunze.

Ion Popa, vecin: „Grădina e aproape de pădure. Au adunat frunze, au făcut curat în grădină, au dat foc, s-a umflat vântul şi a băgat flăcările în gard şi după s-a dus spre deal."

Astfel, 10 hectare de pădure au luat foc. Timp de patru ore s-au luptat pompierii cu flăcările, iar peste noapte au rămas şi au păzit pădurea pentru a evita reaprinderea incendiului.

Redactor: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Vlădoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri