BUZĂU. Timp de 45 de ani a avut CNP-ul greşit

Data publicării:
cnp gresit

Povestea lui Gheorghe Bratu începe în 2013, când şi-a pierdut vechiul buletin. A mers la Primăria din comuna în care s-a născut ca să-şi facă o nouă carte de identitate. O funcţionară de acolo a găsit o neregulă în acte, aşa că i-a schimbat CNP-ul.

Anişoara Drăgoi, şef Serviciu Evidenţa Populaţiei, comuna Săhăteni: "În CNP figura născut pe data de 10, iar după verificări în registrul de naştere, născut pe data de 7."

Greşeala făcută acum aproape 50 de ani în certificatul lui de naştere s-a răsfrânt acum asupra vieţii bărbatului.

Gheorghe Bratu: "Cum am trăit o jumătate de viaţă, gândesc eu, până la 45 de ani, cu un CNP, trebuia să îl lase Dumnezeului tot pe ăla. De ce trebuia schimbat?!"

De curând, buzoianul a vrut să-i doneze un rinichi soţiei sale, care e bolnavă. La Casa de Asigurări de Sănătate a avut o surpriză neplăcută.

Gheorghe Bratu: "Unde merg, mă lovesc de o barieră: vechimea. Am cartea de muncă acasă, să sperăm că se cumulează. Dar la Casa de Sanătate ca şi contribuabil m-au găsit doar din 2013, de când e noul CNP."

Valeriu Vişoiu, primarul comunei Săhăteni: "Modificându-se CNP-ul a întâmpinat fel de fel de greutăţi, în primul rând la Casa de Sănătate, unde are, v-am spus, probleme cu soţia. La bănci, pe unde are conturile deschise."

Şi cu pensia a avut emoţii.

După nenumărate drumuri, bărbatul a aflat până la urmă ce are de făcut.

Ionuţ Constantin, purtător de cuvânt Casa de Pensii Buzău: "Situaţia se poate rezolva de către Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanei, instituţia care a generat noul CNP, prin eliberarea unei adeverinţe doveditoare cu istoricul acestei probleme."

Potrivit legii, Primăria Săhăteni trebuie să îi elibereze lui Gheorghe Bratu o adeverință, contra cost, pe care acesta trebuie să o prezinte la toate instituțiile de stat și bancare, astfel încât acestea să opereze modificările.

Operator: Bogdan Vlădoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri