Campus social de nouă milioane de euro

Data publicării:
campus social

Campusul social din cartierul Micro 17 va cuprinde 15 module tip blocuri şi va găzdui peste 1.500 de oameni cu venituri modeste.

Proiectul este realizat după modelul cartierului de la Constanţa, însă la Galaţi aduce câteva îmbunătăţiri în sensul că fiecare apartament va avea balcon. 

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Toate fundaţiile blocurilor sunt turnate. Partea cealaltă de ridicat construcţia propriu zisă a blocurilor este mai simplă pentru că totul e pe construcţie metalică cu panouri sandwich".

Conform contractului, locuinţele sociale ar trebui să fie gata în această vară, însă la fel ca în cazul altor şantiere este posibil ca termenul să nu fie respectat.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Optimist fiind dacă nu mai intervine ceva. Am văzut că firma care a câştigat licitaţia a început lucrul acolo, a intrat în insolvenţă. Sper să nu însemne şi altceva. În condiţii normale în luna august putem să predăm cheile".

Pe lângă cele 756 de locuinţe vor fi realizate un loc de joacă pentru copii, un teren de sport cu nocturnă, un magazin economat şi o secţie pentru Poliţia Locală.

De asemenea, vor fi amenajate străzi cu dublu sens, locuri de parcare, precum şi un sistem de alei şi platforme pietonale. Investiţia este realizată cu fonduri de la bugetul local şi are o valoare de nouă milioane de euro.

Campus social Micro 17

207 garsoniere
360 apartamente cu 2 camere
189 apartamente cu 3 camere
loc de joacă pentru copii
teren de sport
magazin economat
Secţie Poliţie Locală
locuri de parcare

Reporter: Cornelia Mazilu

Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri