Casă transformată în muzeu! Lucian Drăguşin colecţionează obiecte de peste 50 de ani

Data publicării:
lingurite

Casa lui Lucian Drăguşin datează de mai bine de 100 de ani şi pe parcursul celor 50 de ani de când colecţionează a fost trasformată într-un adevărat muzeu. A început să colecţioneze obiecte de când era copil, iar pasiunea pentru frumos nu a dispărut nici până acum.

Lucian Drăguşin, colecţionar: „Când am fost la diferite cercuri şi activităţi şcolare, extraşcolare, am observat că lumea colecţionează diferite obiecte. Şi între noi copiii făceam schimburi şi de acolo a încep totul, de la 6 ani."

Una dintre colecţiile de suflet ale gălăţeanului este cea de linguriţe, adunate din toate colţurile lumii. Şi nu este mică deloc. În acest moment, Lucian are peste 2000 de exemplare. A ales să facă o astfel de colecţie deoarece era sigur că nu multă lume este pasionată de linguriţe.

 „Linguriţa care mi-e cea mai dragă acum este din Sidney, Australia, fiindcă este din locul cel mai îndepărtat care am fost eu de acasa şi pe care am cumpărat-o şi am adus-o de acolo" a declarat colecţionarul. 

Visul lui a fost mereu de a călători în timp. Iar pentru a şi-l îndeplini a realizat cu ajutorul pictorului Doru Florian Crihană o colecţie de tablouri unicat în lume.

 „După doi ani şi jumătate de discuţii, chiar şi certuri, am ajuns să stabilim din fiecare secol ceva reprezentativ ca să putem face această călătorie în timp."

În timp ce unii oameni nu ştiu ce este acela un zeppelin, Lucian a colecţionat de-a lungul timpului plicuri originale care au circulat cu acest mijloc de transport.

 „Lumea venea la aterizare fiindcă exista transportul pasagerilor, până în 70-80 de persoane, plus că era poşta care circula cu zepelinul. Ăsta folosit în spionaj. Deci ZR 3 este şi un film, cum a participat la o misiune de spionaj."

Nu doar casa a fost trasformată în muzeu, ci şi beciul care este amenajat într-una din fostele hrube ale Galaţiului, unde depozitează peste 200 de sticle de vin şi coniac.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi:  „La nouă metri sub pământ, în fostele hrube ale Galaţiului, se află refugiul colecţionarului. Bineînţeles că nici de aici nu puteau lipsi colecţiile, iar în acest beci sunt peste 200 de sticle de vin şi coniac, cea mai veche datând din 1950."

Investiţiile făcute de Lucian Drăguşin se ridică la peste 300.000 de euro, însă nu regretă niciun ban cheltuit pe colecţii. Din păcate, însă, din cauza spaţiului limitat colecţionarul va începe o triere a obiectelor şi le va păstra doar pe cele mai importante şi mai apropiate sufletului.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri