Ceaţă pe Dunăre

Data publicării:
ceata dunar

La orele dimineţii ceaţa groasă a pus stăpânire pe Dunăre.

Constantin Onceanu, comandant navă: „Nu există niciun risc, niciun pericol în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii în condiţii normale."

Indiferent de condiţiile meteo, datorită aparaturii performante de navigaţie cu care sunt dotate navele, acestea circulă în condiţii de siguranţă. Acum câţiva ani însă, acest lucru nu era posibil.

Constantin Onceanu, comandant navă:  „În vremurile când nu existau aceste instalaţii şi aparaturi de navigaţie, navigaţia se făcea doar pe timp de zi şi în condiţii de vizibilitate normale."

Majoritatea călătorilor care trec cu bacul în fiecare zi nu le este teamă să folosească acest mijloc de transport, chiar dacă vremea nu este favorabilă.

Suntem în siguranţă pe bacul cu care trecem în fiecare zi. Bacurile sunt făcute în aşa fel încât să prezinte siguranţă, că dacă nu prezentau siguranţă nu mai trecea lumea cu ele" a spus un pasager.

„Am încredere în cei care conduc că sunt profesionişti în ceea ce fac" a declarat alt gălăţean.

"Aproximativ suntem în siguranţă pe bac. Se mai pot întâmpla şi accidente, că s-au mai întâmplat. Au mai fost, intră un convoi în tine..." a spus alt călător.

Dacă ceaţa nu le dă bătăi de cap navigatorilor, în schimb furtunile le dau ceva emoţii.

Constantin Onceanu, comandant navă: „În momentul când este vânt foarte puternic nu ne putem desfăşura activitatea pentru că navele nu mai ascultă. Suntem, pur şi simplu, luaţi şi duşi de vânt."

Ceaţa pe Dunăre apare în momentul în care temperatura apei este mult mai ridicată decât temperatura din aer, fenomen care se întâlneşte mai ales primăvara şi toamna.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri