Circ în şedinţa Consiliului Judeţean Brăila

Data publicării:
cj braila sefie

Timp de câteva ore în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Brăila a fost scandal în toată regula. Fostul vicepreşedinte, care acum este cercetat penal, Florin Mija şi-a dat demisia, iar grupul PSD a cerut numirea altei persoane în această funcţie.

Numai că Ovidiu Nechita a refuzat să pună proiectul pe ordinea de zi. A fost momentul în care a izbucnit scandalul.

"Vă rog frumos să supuneţi la vot suplimentarea ordinei de zi" se aude o voce din grupul PSD.

Ovidiu Nechita, vicepreşedinte CJ Brăila: "Scrie că este deja propus la sugestia preşedintelui Consiliului judeţean. Domnule Niţă, probabil că atunci aţi votat cu patru mâini ca să fiu preşedinte. Acum asumaţi-vă".

Şi scandalul a continuat.

Ovidiu Nechita, vicepreşedinte CJ Brăila: "Eu v-aş cere dumneavostră(n.r. secretarul) demisia că nu vă faceţi treaba cum trebuie. Nu ai nicio şansă că am dosarul de pensie depus. Aşa că stai potolit acolo".

În tot acest scandal, un lucru este clar. Gheorghe Bunea Stancu a fost eliminat din Consiliul Judeţean.

Vasilica Vîlcu - prefectul judeţului Brăila: "Instituţia prefectului, după ce a primit toată documentaţia de la Agenţia Naţională de Integritate, a dispus măsurile legale în consecinţă. A emis ordinul în care a constatat încetarea înainte de termen a calităţii de preşedinte al CJ, a domnului Bunea Stancu".

Între timp, scandalul de la Consiliul Judeţean este în toi. Principalul rival al lui Nechita la fotoliul de preşedinte, Ionel Avram, i-a adus chiar un pahar cu apă după ce spiritele s-au încins şi mai tare.

Ionel Avram - consilier judeţean PSD: "Probabil că propunerea celui de-al doilea vice o să fiu tot eu. Iar conform majorităţii pe care o aveţi, vi se vor da atribuţiile de vicepreşedinte. În mod sigur".

Până pe 27 noiembrie Consiliul Judeţean a fost condus legal de Ovidiu Nechita. Până când se va stabili viitoarea conducere, actualul şef vine cu o propunere inedită.

Ovidiu Nechita - vicepreşedinte CJ Brăila: "Cred că cel mai bun lucru ar fi dizolvarea Consiliului Judeţean şi noi alegeri. Absolut toţi să-şi dea demisia, pentru că se pare că vina este a tuturor nu numai a lu Nechita sau a lui Avram. Deci ar trebui demisiile tuturor".

Cât despre fostul preşedinte Gheorghe Bunea Stancu, acesta are drept de contestare în 10 zile a ordinului de eliberare din funcţie. În următoarele 30 de zile, instanţa trebuie să se pronunţe, după care Guvernul stabileşte ziua alegerilor anticipate.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri