CJ nu se dă bătut în „afacerea" Apartamentul

Data publicării:
sedinta cj1

Consiliul Judeţului Galaţi a fost obligat în instanţă să încheie cu locatarii care stau în chirie în apartamentele ce aparţin Consiliului contracte de vânzare cumpărare.

Deşi există o decizie definitivă şi irevocabilă, instituţia nu a dorit să le vândă pe sumele impuse de instanţă.

Nicolae Bacalbaşa, preşedinte CJ Galaţi: "Procuratura a dat NUP, am constatat acest lucru, dacă va fi nevoie ne vom adresa şi CSM-ului pentru că lucrurile nu pot sta aşa. Şi sigur ei au acţionat prin amenzi. Sper că în ţara asta există bun simţ şi justiţie în urma unor grupuri organizate care dau sentinţe definitive şi irevocabile pe bază de acte false".

Conform unei decizii definitive şi irevocabile, 30 de apartamente în care locuiesc chiriaşi de lux ai Consiliului Judeţului trebuie înstrăinate la preţuri derizorii, cu sume între 152 de lei şi 17.000 de lei.

Carmen Chirnoagă, director finanţe CJ: "Consiliul Judetului Galaţi a făcut toate diligenţele legale pentru respingerea acţiunilor formulate de reclamanţi, în condiţiile în care aceste vânzări nu se puteau face imediat, instanţele neindicând preţuri certe".

Nicolae Bacalbaşa, preşedinte CJ Galaţi: "Cred că ne aflăm în faţa unei asemănări cu dosarul Bica, aş zice că este tras la indigo şi unde s-a impus de către instanţele judecătoreşti în favoarea unor oameni din lumea justiţiei cumpărarea la un preţ de nimic, cât o sticlă a acestor apartamente pe baza unui fals, o hârtie care emană nu de la constructor cum cerea legea, ci de la dirigintele de şantier".

Întrucât refuză să pună în aplicare decizia instanţei, Consiliul Judeţului Galaţi a fost obligat în urmă cu două săptămâni de Curtea de Apel Vaslui să achite statului o amendă civilă de 365.000 de lei.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri