Copii intoxicaţi la şcoală

Data publicării:
copii intoxicati

Rând pe rând mai multe ambulanţe au venit la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii. Şase elevi de la Şcoala numărul 25 prezentau simptomele specifice inhalării unei substanţe toxice. Speriaţi, părinţii copiilor au ajuns şi ei la unitatea medicală.

Cristi Zaharia - unchiul unei eleve: "Ne-au sunat de la şcoală. Veniţi, copiii sunt pe jos. Au leşinat. Cel puţin, nepoţica noastră era întinsă pe jos. Măcar trebuia să le treacă prin cap, că întotdeauna unui om căruia i se face rău să-l scoată afară".

Cristian Goia - tatăl unei eleve: "O insuficienţă respiratorie deoarece s-a făcut un experiment sau a fost ceva în laboratorul de fizică. Prea multe detalii nu ştiu. Se pare că s-au intoxicat, se spune ceva de naftalină".

Medicii au reuşit să-i stabilizeze pe cei mici şi îi vor mai ţine în spital pentru supraveghere.

Victoriţa Ştefănescu - manager Spitalul de Urgenţă pentru Copii: "Pericolul este inhalator, adică pot face conjunctivită, ceea ce şi prezintă, erupţii tegumentare şi afecţiuni respiratorii, dacă ar fi stat mai mult în mediul repsectiv".

Conducerea şcolii unde s-a produs incidentul pune totul pe seama unei reacţii alergice. Directoarea susţine că sala de clasă, care ţine şi locul laboratorului de chimie, a fost aerisită corespunzător.

Dorina Savin - director Şcoala Gimnazială nr. 25: "Probabil, pe fond de efort, copiii au făcut sport şi s-au întors în laborator, şi probabil o reacţie alergică, nu ştiu, nu mă pronunţ, nu sunt de specialitate. Probabil aburi, vapori de la naftalină. Naftalină, ceva cu naftalină. S-a făcut un experiment".

La nivelul şcolii va fi demarată o anchetă pentru a se stabili cine se face vinovat de producerea incidentului.

Între timp, părinţii se gândesc să depună plângere împotriva conducerii unităţii şcolare.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri