Cu strugurii pe trotuar

Data publicării:
controale struguri

În apropierea pieţei centrale o maşină cu număr de Vrancea este încărcată cu struguri.

Irinel, proprietarul mărfii, vine în acelaşi loc de câteva zile.

Chiar dacă și-a luat până acum câteva amenzi, el vrea să își vândă strugurii cu orice preţ.

Irinel Ivan - comerciant struguri: "A venit poliţia în control, ne-a amendat. În fiecare zi ne-a amendat. Cu cinci milioane, cu 10 milioane. Ne-a amendat în fiecare zi. Ne-a zăpăcit. În sezonul ăsta am luat o grămadă de amenzi, nici nu mai ştiu".

Deşi amenzile curg, toţi au aceeaşi strategie. Revin în acelaşi loc să poată face rost de bani pentru amenzi, susţin ei.

Ionel Dumitru - comerciant struguri: "Am luat două amenzi. Dar nu fac strugurii cât fac amenzile. Cinci milioane vechi, fiecare. Trebuie să vând un sfert din marfă ca să plătesc amenzile".

Unii stau ore în şir cu marfa în maşină. Clienţii vin, întreabă şi pleacă. Alţii au noroc şi o dau pe toată odată.

Amenzile poliţiei se pare că sunt în zadar.

Aurelia Bogatu - purtător de cuvânt Poliţia Locală Galaţi: "În doar câteva zile poliţiştii locali au aplicat 49 de amenzi, amenzi a căror valoare depăşeşte opt mii de lei. Vorbim aici de comercianţii şi producătorii de struguri, care stau în locuri neamenajate, nu au licenţe şi nu plătesc taxe şi impozite".

Controalele vor continua şi în perioada următoare, iar că măsuri de combatere a fenomenului, poliţiştii ameninţă că vor ajungă până la confiscarea mărfii.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Florin Gâlcanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri